Kako odabrati idealna cloud rješenja?

Cloud rješenja, cloud konferencija, B4CLOUD konferencija, Zagreb, Hrvatska

Druga B4CLUD konferencija koja će se održati na jesen 2015. u Hypo centru približit će cloud rješenja vašem poslovanju.

Nove tehnologije nam uvelike olakšavaju svakodnevni život i poslovanje. Druga B4CLUD konferencija koja će se održati na jesen 2015. u Hypo centru približit će cloud rješenja vašem poslovanju, otkriti vam kako povećati prihode i učinkovitost, a smanjiti troškove.

Cloud rješenja sve češće koristimo u privatne i poslovne svrhe. Velik izbor cloud servisa koji su besplatni ili jeftini nameće pitanje: za koji se odlučiti?

Kompanije kao što su Apple, Google i Microsoft nastoje vas zadržati u svom „ekosustavu“ zato se trude da vam korištenje njihovih cloud rješenja bude jednostavnije od korištenja konkurentskih. Naprimjer, iOS aplikacije podržavaju samo iCloud pa vam dokumenti s Google Drive-a neće biti dostupni putem iOS uređaja.

Iako se cloud servisi za pohranu podataka međusobno razlikuju, a preferencije i potrebe svake osobe variraju, donosimo nekoliko savjeta koji vam mogu olakšati izbor.

Tražite širu kompatibilnost

Dropbox podržava više aplikacija od bilo kojeg cloud servisa. Podržava ga iOS sustav, a funkcionira i na Androidu i Linuxu.

Eliminirajte suvišno

Ponude besplatnih ili jeftinih servisa za pohranu su primamljive. Ipak, nemojte izrađivati račune samo zato što možete. Svaki cloud servis koji koristite mora služiti svrsi.

Nemojte pobrkati cloud pohranu i cloud backup

Cloud servisi specijalizirani za pohranu uglavnom su bolji za čuvanje podataka i sinkronizaciju s uređajima koje koristite. Dok su servisi specijalizirani za backup uglavnom bolji za dugoročno čuvanje i obnovu podataka.

Svaki servis koristite samostalno

Svaki cloud servis sinkronizirajte s uređajima koje koristite, ali nemojte ih pokušavati sinkronizirati međusobno.

Koristite agregatore samo ako je nužno

Provideri poput cloudHQ, Otixo i ZeroPC-a omogućuju agregiranje cloud pohrane što znači da ćete nakon što povežete sve račune imati sve podatke na jednom mjestu i moći ćete im pristupiti putem weba ili mobilnih aplikacija.

Privatnost

Mnogi provideri za pohranu podataka nude mogućnosti kodiranja, što znači da vaše podatke ni provider ne može dekodirati bez osobnog ključa čak ni ako vlada to zahtijeva. Kad vam je privatnost bitna kodirajte podatke ili koristite „osobni“ cloud  poput  BitTorrent Sync, ownCloud, ili Transporter.

Koje su novosti u cloud tehnologiji, koje pozitivne promjene cloud rješenja unose u vaše poslovanje, zašto poslovati u cloudu? I još mnogo, mnogo odgovora saznajte na drugoj B4CLOUD konferenciji koja će se održati na jesen 2015. u najvećoj dvorani Hypo centra u Zagrebu. Rezervirajte svoje mjesto već danas.

Izvor: Macworld