Kako sakriti svoje sexy fotografije? Čuvajte ih na sigurnom u cloudu!

Jennifer Lawrence, sexting, cloud, cloud konferencija, mobilne aplikacije

Jennifer Lawrence, foto: Viralscape

Sexting je postao pravi hit, ali čuvanje fotografija u albumu mobitela vrlo lako može dovesti do neugodne situacije. Sigurno ne želite da se vaši goli selfiji pojave na ekranu dok obitelji ili prijateljima pokazujete slike s godišnjeg odmora.

A što bi se dogodilo kad bi vaši povjerljivi poslovni podatci postali javni? Takva situacija vjerojatno bi izazvala puno više štete od malo crvenila u licu. Sigurno ste se pitali može li cloud biti sigurno mjesto na kojem će vaši podatci ostati tajni. Razumijemo vaš oprez i upravo zbog toga već drugi put organiziramo B4CLOUD konferenciju kako biste saznali na koji način zaštiti podatke te sigurno poslovati u cloudu.

Cloud može biti siguran ukoliko se koristite pravim alatima na pravilan način. Dođite na B4CLOUD konferenciju 19. – 20. 3. 2015. u Hypo centar, educirajte se i sigurno poslujte u cloudu!

Ulaznice su dostupne već sada i to po vrlo povoljnoj cijeni! Prijavite se što prije jer se mjesta u dvorani brzo popunjavaju!

Kao dokaz da je podatke u cloudu vrlo jednostavno zaštiti donosimo sedam mobilnih aplikacija uz pomoć kojih, po preporuci portala Mashable, možete sigurno čuvati svoje najsexy fotografije. Od lozinkom zaštićenih galerija do privatnih foto trezora, ovo su većinom besplatne mobilne aplikacije uz pomoć kojih cloud postaje siguran.

 1. Gallery Lock Lite

Za razliku od ostalih aplikacija Gallery Lock Lite dozvoljava postavljanje ikone aplikacije na “skriveni mod” tako da se ne pojavljuje na telefonu. Gallery Lock Lite će također fotografirati svakog uljeza prednjom kamerom telefona nakon tri neuspješna pokušaja pristupa lozinkom.

Besplatna verzija mobilne aplikacije Gallery Lock Lite omogućuje pohranjivanje ograničenog broja fotografija i uključuje oglase. Pro verzija dostupna je na Google Play storeu za 4.25 $. Aplikacija je dostupna za Android uređaje.

2. Private Photo Vault

Private Photo Vault (privatni foto trezor) omogućuje vam da pohranite fotografije u albume i zaštite ih PIN-om.

Ako netko neovlašteno pokuša pokrenuti aplikaciju ona će ga tajno fotografirati i locirati putem GPS-a što znači da ćete moći vidjeti tko pokušava doći do vaših fotografija.

Private Photo Vault dostupan je za iSO uređaje i besplatan je.

3. Best Secret Folder

Ukoliko ne želite da itko zna da ste downlodali aplikaciju za privatnost isprobajte Best Secret Folder. Ikona je prikrivena pod “My Utilities” pa nitko neće ni pretpostaviti da u telefonu postoje tajne fotografije. Također, postoji opcija eksportiranja fotografija u cloud, na e-mail, Dropbox, Google Drive i druge.

Aplikacija je dostupna za iOS uređaje te je besplatna.

4. KeepSafe

Ukoliko tražite jednostavnu aplikaciju s osnovnom password zaštitom za fotografije i video uratke, isprobajte KeepSafe. Dodatne opcije poput lažnog PIN-a, upozorenja na provalu i prilagođene lozinke za određene albume možete nadograditi u premium verziji aplikacije.

Aplikacija je dostupna besplatno za  iOS i Android uređaje.

5. KYMS

Aplikacija je “zamaskirana” u kalkulator. Kada ju pokrenete pojavi se potpuno funkcionalan kalkulator, za pristup aplikaciji morate unijeti PIN i znak jednakosti. Uz skrivene fotografije možete pohraniti PDF i Word dokumente, Excel tablice, Power Point prezentacije i tekstualne datoteke.

KYMS dozvoljava unos medija s kompjutera, kamere, weba itd. Također podržava Wi-Fi pa možete jednostavno sinkronizirati kolekcije na različitim uređajima.

KYMS je dostupan za iOS uređaje. Aplikacija je besplatna.

6. Vaulty

Kao dodatak lozinkom zaštićenim galerijama Vaulty omogućuje uređivanje fotografija, sortiranje i filtriranje failova te kreiranje višestrukih trezora s različitim lozinkama.  Aplikacija omogućuje automatski online backup podataka.

Dostupna je za Android uređaje i besplatna.

7. FotoVault

Posebno dizajnirana za skrivanje fotografija razlikuje se od ostalih aplikacija po tome što ima privatne i javne galerije. Privatna galerija je zaštićena lozinkom, a javna galerija dostupna je svakome tko ima pristup telefonu.

PhotoVault je besplatan i dostupan za Android uređaje, a ukoliko želite sakriti videa isprobajte VideoVault za 1.50 $

Izvor: Mashable